Efter en længere proces under stor påvirkning af Covid-19 er der nu en aftale på plads mellem Danish Pig Genetics og den hidtil største udenlandske opformering i Danish Genetics-regi, nemlig AgroEco i Rusland.

Hvem er AgroEco?
AgroEco er den første russiske opformering under Danish Pig Genetics-navnet og ovenikøbet også den hidtil største udenlandske opformering i Danish Pig Genetics-regi. Opformeringen består af 4200 renracede søer af alle tre racer. Årligt forventer AgroEco at levere 35.000 Danish Pig Genetics-avlsdyr lokalt til det russiske marked.

AgroEco er en topprofessionel aktør på det russiske marked, hvilket er kommet til udtryk gennem tidligere samarbejder. Netop derfor ved vi også, at AgroEco med sikkerhed er den helt rette til at løfte opgaven som lokal Danish Pig Genetics-opformering i Rusland.

Høje standarder
Med den nyligt underskrevne aftale kommer AgroEco-opformeringen til at indgå i Danish Pig Genetics-systemet som enhver anden opformering. Det betyder, at de arbejder under Danish Pig Genetics-kontroller og implementerer samtlige arbejdsgange og krav på lige fod med øvrige Danish Pig Genetics-opformeringer. Ligeledes er alle dyr af vores kendte høje sundhedsstatus og testes månedligt gennem blodprøver.

Også personalet hos AgroEco matcher de høje standarder i Danish Pig Genetics og er kendetegnet ved at være et kompetent team med høje kvalifikationer og stor erfaring med genetik og avlsarbejde.

En aftale på trods af rejserestriktioner
Denne aftale er en vigtig milepæl for Danish Pig Genetics og er med til at bane vejen for en spændende fremtid. Dog har aftalen heller ikke være nem at få på plads.

At lave en aftale på tværs af landegrænser den seneste tid har nemlig været sværere end nogensinde grundet rejserestriktioner i forbindelse med Covid-19. Det er derfor også til stor glæde hos hele Danish Pig Genetics, at det med succes er lykkes at få en stor aftale som denne på plads udelukkende gennem digitale møder.

Danish Pig Genetics-partner Breeders of Denmark, har været en betydelig del af gennemførelsen af aftalen. Breeders of Denmark, bliver ansvarlig for salget sammen med AgroEco under det nyoprettede ’Danish Genetics Russia’-varemærke.

image_printPrint