Pressemeddelelse: Ny direktør skal bringe Danish Pig Genetics P/S blandt verdens førende

Pressemeddelelse: Ny direktør skal bringe Danish Pig Genetics P/S blandt verdens førende

Af Danish Genetics - 10. december 2018

Det danske avlsselskab, Danish Genetics, blev etableret med en ambition om at udvikle og kommercialisere svineavlsbranchen. Nu har bestyrelsen i avlsselskabet fundet en ny direktør med international erfaring, der skal sætte ekstra skub i den internationale vækststrategi.

Et strategisk samarbejde med én af verdens førende genetiske eksperter, Roslin Technologies, en større millioninvestering i nye fodermaskiner, udvidelse af internationale partnere og et landsdækkende KS samarbejde med Ornestation Mors.

Der er fuldt fart på avlsselskabet Danish Genetics, der siden midten af august i år har iværksat en række nye genetiske og kommercielle tiltag og øget både omsætning og markedsandele.

Nu har avlsselskabet fundet en ny direktør, Lars Dall, der skal realisere ambitionen om en position blandt verdens førende avlsselskaber.

”I Danish Genetics har vi aldrig lagt skjul på vores høje og langsigtede ambitioner, og med Lars Dall har vi fundet den helt rette til at understøtte og indfri ambitionerne. Lars har en stærk kommerciel og international profil. Han er nytænkende, men han forstår, at det i sidste ende altid handler om at skabe værdi for kunderne. Det verdenssyn deler han med os i Danish Genetics, og derfor er han det helt rigtige match,” udtaler bestyrelsesformand for Danish Pig Genetics P/S, Mads Kring.

En kommerciel og international profil

Lars Dall er vokset op på en svineproduktion men har igennem sin uddannelse og arbejdsliv bevæget sig på tværs af forskellige industribrancher og har stor erfaring med opbygning og skalering af virksomheder i forhold til både organisation, produktion og distribution på tværs af værdikæden. Han har stået i front for flere danske virksomheder med et internationalt forretningsområde. Senest har han arbejdet i USA for en amerikansk industrivirksomhed.

”Jeg er glad for, at det er lykkes at tiltrække en så erfaren og kompetent profil som Lars. Han har kompetencerne til at føre an i opbygningen af den interne organisation og udvikle den kommercielle forretningsmodel blandt partnerne, der skal til for at komme helt i top blandt verdens førende avlsselskaber,” siger Mads Kring.

Et bevidst valg af søge udenfor branchen

For Danish Genetics har det været en strategisk beslutning at finde en direktør uden for branchen.

”I Danish Genetics vil vi være kendt for at gå forrest i udviklingen og gøre tingene på en ny og innovativ måde. I partnerkredsen har vi en mangeårig faglig viden, men vi har brug for én, der kommer udefra med nye perspektiver på hvordan vi kan optimere processerne og udnytte potentialerne. Med sin erfaring og internationale kompetencer fra industrien skal Lars stå i spidsen for udviklingen af Danish Genetics som globalt avlsselskab. Det gælder både den kommercielle del og det genetiske avlsprogram i tæt samarbejde med Roslin Technologies, så vi fortsat kan levere genetik i verdensklasse.” fortæller Mads Kring.

Dette synspunkt bakkes op af Lars Dall, der fremhæver potentialet i at kombinere fagligheder.

”Danish Pig Genetics P/S er en virksomhed med enorm faglig viden, et rigtig højt kompetenceniveau i partnerkredsen og en utrolig stærk samarbejdspartner i Roslin Technologies. Bestyrelsen har på kort tid skabt et stærkt fundament for den videre vækst, og det er min opgave at føre det videre og bidrage til at indfri det store udviklingspotentiale til gavn for svineproducenter i Danmark og udlandet.” siger Lars Dall.

Lars Dall bor i Aarhus med sin hustru og deres to børn. Han tiltræder den nye stilling den 2. januar 2019.