Alt sæd fra Danish Genetics-orner testes med CASA

Alt sæd fra Danish Genetics-orner testes med CASA

Alt sæd fra Danish Genetics-orner testes med CASA

Af Danish Genetics - 20. maj 2022

Danish Genetics har sammen med Ornestation Mors investeret i flere CASA-systemer til brug ved analyse af sæd.

Ornestationmors 6324 Web

Detaljeret og præcis analyse med CASA

Danish Genetics har sammen med Ornestation Mors investeret i flere CASA-systemer til brug ved analyse af sæd. Tidligere anvendte vi et traditionelt mikroskop set-up til analysen, men med CASA kan vi foretage en analyse, der er meget mere detaljeret. Det skyldes, at analysen nu foretages via software udviklet netop til sædanalyse. Alle analyseresultater er baseret på data og ikke en subjektiv vurdering. For vores kunder betyder det, at den sæd der leveres til dem, har gennemgået en ensartet og standardiseret analyse hver gang.

Alt sæd fra Danish Genetics-orner testes med CASA, både ved første spring, men også gennem hele ornens levetid. Det betyder, at alt sæd leveret fra Danish Genetics og Ornestation Mors – inklusiv produktionssæd – vil være testet med CASA.

Hvad er CASA?

CASA står for Computer Assisted Semen Analysis. Ved analysen testes sæden for motilitet, morfologi og koncentration. Dvs. sædcellernes bevægelsesevne, defekter og koncentrationen af sædceller.

Fordele ved at bruge CASA

Med CASA opnår vi en række fordele. Systemet er:

  • hurtigt
  • pålideligt
  • nemt at anvende

Derudover giver CASA mulighed for en række forskellige rapporteringer, hvilket giver os bedre indsigt i hver enkelt orne. Den information kan vi bruge i vores avlsarbejde og til forskellige genetiske formål.