Sundhed

GAB2993 Image332
Sundhed

Fokus på sundhed

Vi ved, at dyr med god sundhed er afgørende for optimal produktion og avl. Derfor tager vi vores ansvar meget alvorligt og bestræber os konstant på at være på forkant med smittebeskyttelsen for dyrenes, kundernes og vores egen skyld.

Det første PRRS-negative avlsprogram i Danmark

Vi er ambitiøse og går forrest for større sundhed og sæd fra PRRS-negative orner. Vi var det første danske avlsselskab med et krav om et PRRS-negativt avls- og tilhørende KS-program. Det betyder, at alle vores besætninger er PRRS-negative. Supplerende kommer ornerne på vores KS-stationer fra PRRS-negative avlsbesætninger og testes via blodprøver, inden de bliver indsat på stationerne.

PRRS-negative
SPF_SUS-system

Sundhedsstatus kontrolleres af eksperter

Alle besætninger under Danish Genetics er godkendte SPF SUS-besætninger, som indgår i det unikke danske sundhedsprogram SPF SUS.

Det danske SPF SUS-system blev etableret i 1971 og er et af verdens mest enestående sundhedssystemer. Systemet er bygget op omkring faste regler for smittebeskyttelse, sundhedskontrol og transport af svin.

SPF SUS kontrollerer sundhedsstatussen på alle danske besætninger, som tilses af en dyrlæge mindst én gang om måneden. Efterfølgende gøres sundhedsdeklarationerne på alle danske besætninger tilgængelige.

Vores høje sundhedsstatus er underbygget af faglige eksperter, og vores kunder er sikret en dokumenteret sundhedsdeklaration ved køb af sæd eller avlsdyr fra Danish Genetics.

Muligheder for at købe Danish Genetics sæd

Omfattende smittebeskyttelsesprogram med ugentlig PCR-test

I Danish Genetics udfører vi et omfattende smittebeskyttelsesprogram for at øge sikkerheden for vores kunder, som køber Danish Genetics-sæd. Vi går ikke på kompromis med sundheden, og derfor udfører vi, som det første danske avlsselskab nogensinde, ugentlige PCR-test på vores KS-orner. PCR-testprogrammet kombinerer vi efterfølgende med normale blodprøvetests for at sikre vores kunder en højere smittebeskyttelse.

Sunde_grise

Vi tager det ekstra skridt for smittebeskyttelse

PCR er en test, som tester for selve virussen i stedet for antistoffer. Det betyder, at en eventuel smitte kan opdages allerede få døgn efter, at infektionen er opstået. Afkodningen kan ske tidligt, fordi man ikke skal afvente antistofdannelsen, som oftest tager 10-14 dage.

PCR-testen kombineres med en ELISA-test. ELISA-testen tester for antistoffer og giver et omfattende billede af en eventuel infektion. Vores tests udgør et stærkt og nødvendigt overvågningssystem for diverse sygdomme. Ved at kombinere flere testmetoder har vi indsigt i sundheden i vores KS-program og kan tilbyde vores kunder en betydelig høj smittebeskyttelse.

Udover vores omfattende testprogram er der på alle vores danske KS-stationer installeret UVC-stråler i ventilations-/friskluften hos staldanlæggene til forebyggelse af sygdomstilfælde hos ornerne af hensyn til smitterisiko. UVC-anlæg filtrerer luften og øger derved smittebeskyttelsen.

 

Læs mere om vores samarbejde med Ornestation Mors