Danish Genetics fusionerer med Hypor i en strategisk alliance, der skal udvide global markedsposition

Af Søren Brun Faarbæk - mandag den 21. oktober 2024

Danish Genetics og partnere fusionerer med avlsvirksomheden Hypor, som er en del af det globale multigenetikselskab Hendrix Genetics. Sammenlægningen af de to virksomheder skal være med til at indfri ambitioner om en styrket tilstedeværelse på det globale marked for svinegenetik.

Dg 7888 V2 Web

Danish Genetics og partnere fusionerer med avlsvirksomheden Hypor, som er en del af det globale multigenetikselskab Hendrix Genetics. Sammenlægningen af de to virksomheder skal være med til at indfri ambitioner om en styrket tilstedeværelse på det globale marked for svinegenetik.

 

Siden etableringen i 2018 har Danish Genetics markeret sig som en stærk aktør i svineavlsindustrien, der har leveret solide faglige og økonomiske resultater. Senest har virksomheden lanceret et ambitiøst udviklingsprojekt, der ved hjælp af kunstig intelligens og kamerateknologi skal fremme dyrevelfærden yderligere.

 

Nu gør Danish Genetics klar til at tage hul på et nyt kapitel i virksomhedens udvikling gennem en fusion med avlsvirksomheden Hypor. Hollandske Hypor hører under den globale genetikvirksomhed, Hendrix Genetics, som arbejder med flere dyrearter og beskæftiger mere end 2.700 medarbejdere verden over. Målet med fusionen er at forene virksomhedernes ressourcer og dermed styrke positionen på det globale marked.

 

“Vi er meget begejstrede for at kunne løfte sløret for denne strategiske fusion, som vil skabe ét af verdens mest avancerede avlsfirmaer med ressourcer til at gå forrest i udviklingen af morgendagens svineavl. Gennem topmoderne forskning og teknologi samt to stærkt komplementære genetiske populationer kan vi skabe betydelig værdi for svineproducenter verden over," siger Mads Kring, medstifter af Danish Genetics og fortsætter:  

 

Da vi lancerede Danish Genetics, var det med en mission og klar ambition om at blive ét af de førende og mest effektive avlsselskaber på det globale marked og gøre svineavl til en bedre forretning for vores kunder over hele verden. Det har vi arbejdet benhårdt for lige siden, og med den historiske fusion tager vi hul på det næste store kapitel og cementere, at vi også i fremtiden vil være en del af udviklingen af den globale genetiske branche indenfor svineavl ", Mads Kring.

 

Flere ressourcer til udvikling

Udover et godt værdimæssigt match mellem virksomhederne fremhæver Jan Gerber, CEO hos Danish Genetics, også mulighederne for at kunne gennemføre større investeringer og et styrket globalt distributionsnetværk som klare fordele ved fusionen.

 

“Vi er meget begejstrede for at påbegynde denne rejse med Hypor og Hendrix Genetics i dette strategiske partnerskab. Vi deler et fælles engagement i innovation og dyrevelfærd, som vi har flere ressourcer til at forfølge i fællesskab gennem endnu større investeringer i genetisk udvikling. Samtidig vil vi få en udvidet produktportefølje, bedre anvendelse af nye teknologier samt et styrket globalt distributionsnetværk, der vil gøre det muligt for os at betjene vores kunder effektivt over hele verden.”

 

Mere end blot en udvidelse af kapaciteter
Hos Hendrix Genetics ser man fusionen som et naturligt led i sin strategi om at opbygge en stærk tilstedeværelse inden for de dyrearter, virksomheden arbejder med genetisk udvikling af.

 

"Dette skridt passer perfekt ind i vores Hendrix Genetics strategi, som er en multi-arts platform. Ved at integrere vores ressourcer med Danish Genetics kan vi udnytte vores samlede ekspertise og forsknings- og udviklingskapaciteter til at fremme innovation og levere værdi til vores kunder i svineindustrien. Sammen er vi klar til at sætte nye standarder for ydeevne og bæredygtighed inden for svinegenetik," siger Richard Maatman, CEO i Hendrix Genetics.

 

Han bakkes op af CEO i Hypor, Raf Beeren.

 

“Partnerskabet med Danish Genetics betyder mere end blot en udvidelse af vores kapaciteter; det repræsenterer dannelsen af et strategisk partnerskab, der vil levere øget værdi til vores kunder og branchen. Ved at kombinere vores styrker og ekspertise vil vi stå bedre rustet til at udvikle innovative, bæredygtige løsninger, der imødekommer de voksende behov i den globale svinesektor."

 

Fusionen forventes gennemført i 2025.