Produkter og services

Søer og sæd af allerhøjeste kvalitet
I samarbejde med vores partnere tilbyder vi både polte og sæd. Hos os får du genetisk viden og teknisk support, som sikrer dig optimal udnyttelse af dyrenes avlspotentiale.

Vi arbejder med sopolte og orner inden for Dansk Yorkshire (YY), Dansk Landrace (LL), Dansk Duroc (DD) og vores krydsningsdyr (LY/YL). I Danish Genetics krydser vi vores dyr i to led for at opnå de bedste avls- og slagtedyr. Først Landrace med Yorkshire for at skabe moderracen (LY/YL), der er kendt for sit lave foder­forbrug, høje tilvækst, høje fertilitet, gode moderegenskaber, gode holdbarhed og høje slagtekvalitet. Bagefter krydser vi moderracen med vores Duroc, som er kendetegnet ved sin høje tilvækst, sit lave foderforbrug, høje kødprocent og gode kødkvalitet. Resultatet af denne krydsning er slagtesvin i verdensklasse med eksemplariske produktionsresultater, som vi er meget stolte af.Racer

Dansk Landrace – et stærkt dyr med høj frugtbarhed
Dansk Landrace er en af hundyrracerne, som bliver brugt i det danske avlskrydsningsprogram. Landracen er et stærkt dyr med høj frugtbarhed og gode moderegenskaber. Derfor bruges den som et moderdyr til den kendte krydsningsso (LY/YL-so), der er verdenskendt for sine økonomiske fordele ved produktion af slagtesvin.

Dansk Landrace indgår i Danish Genetics’ avlsprogram.

Dansk Yorkshire – et dyr med mange produktionsegenskaber
Dansk Yorkshire er en af vores hundyrracer i det danske avlskrydsningsprogram. Yorkshiren er kendetegnet ved gode moderegenskaber og gode produktionsegenskaber i forhold til frugtbarhed, tilvækst, foderforbrug, kødprocent og kødkvalitet. Yorkshiren anvendes derfor som et moderdyr til den profitable krydsningsso (LY/YL-so).

Dansk Yorkshire indgår i Danish Genetics’ avlsprogram som den anden, udover Dansk Landrace, hundyrrace.

Dansk Duroc – god kødkvalitet og høj kødprocent
Durocen er kendt for sin høje tilvækst, sit lave foderforbrug, sin høje kødprocent og sin gode kødkvalitet. Durocen er det oplagte valg som faderrace til produktion af slagtesvin med LY/YL-søerne, da man ved denne racekrydsning opnår eksemplariske resultater.

Dansk Duroc indgår i Danish Genetics’ avlsprogram på faderrace-siden.

Krydsningsdyr/hybrid (LY/YL) – den bedste so til slagtesvinsproduktion på markedet
Krydsningssoen (LY/YL), også kaldet hybridsoen, er en krydsning mellem Dansk Yorkshire og Dansk Landrace. Resultatet af krydsningen er den mest optimale so til slagtesvinsproduktion på markedet, hvad angår økonomi og effektivitet, hvilket skyldes dyrets lave foderforbrug, høje tilvækst, høje fertilitet, gode moderegenskaber, gode holdbarhed og høje slagtekvalitet.

Sæd

Komplet og konkurrencedygtig sædløsning
I vores landsdækkende KS-setup arbejder vi sammen med Ornestation Mors, som er en professionel aktør. Samarbejdet med Ornestation Mors giver os mulighed for at tilbyde svineproducenter i hele verden en komplet og konkurrencedygtig sædløsning på tværs af vores avlsdyrsracer: Duroc, Landrace og Yorkshire.

Genetisk samarbejde eller betaling per sæddosis
På den hvide sæd tilbyder vi et genetisk samarbejde med os i Danish Genetics. På Duroc-siden tilbyder vi en simpel løsning, hvor man betaler per sæddosis – uden nogen former for bindingsperiode. En favorabel løsning for dig, som ønsker ultimativ handlefrihed.

Ornestation Mors: En toperfaren- og professionel station
Ornestation Mors er en af Danmarks mest erfarne KS-stationer. Gennem tre generationer og 45 år, har stationen leveret produkter i verdensklasse. Ikke overraskende står Ornestation Mors i dag for 30% af sædsalget i Danmark. Heriblandt alt Danish Genetics-sæd i Danmark. Hos Ornestation Mors har Danish Genetics 500 orner opstaldet.

Ønsker du sæd fra Danish Genetics?

Kontakt Ornestation Mors for at høre mere

Høj smittebeskyttelse
Sundhed er et af de vigtigste punkter i vores avlsprogram. Derfor har vi som noget unikt i Danmark et krav om, at vores avlsprogram skal forblive 100 % PRRS-negativt. Det betyder, at alle vores avlere i Danish Genetics er PRRS-negative besætninger samt at alle orner på vores KS-stationer kommer fra PRRS-negative avlsbesætninger.

Ornestation Mors spiller en stor rolle i opretholdelsen af vores høje sundhedsniveau. På ornestationen har Danish Genetics nemlig separate stalde, der som noget unikt i Danmark, har UVC-lys monteret til forebyggelse af PRRS re-infektioner og som generelt øger smittebeskyttelsen.

Vi udfører også et omfattende testprogram på vores KS-stationer, som blandt andet består af ugentlige PCR-tests. Læs mere her

Garanti for høj kvalitet og lang holdbarhed
Ornestation Mors har arbejdet med sædproduktion i 45 år. Processen er blevet perfektioneret løbende, og derfor er du garanteret sæd af høj kvalitet og lang holdbarhed med Ornestation Mors som leverandør.

Sæd-standarden opretholdes blandt andet gennem temperaturstyring. I praksis transporteres sæden i temperaturstyrede kasser eller varebiler, som sikrer, at sæden bibeholder sin temperatur på 17-19 grader – hele vejen fra laboratoriet til kunden. Og undervejs kan kunden føle sig helt tryg. Temperaturen måles nemlig på turen og afrapporteres til kunden, når sæden er fremme.

Teknisk support

Vores topprofessionelle support-team er altid klar til at hjælpe
Med vores produkter følger kyndig hjælp og vejledning fra vores professionelle tekniske team. Teamet består af medarbejdere med forskellige relevante baggrunde både med erfaring direkte fra landbruget samt erfaring med rådgivning af både svineavlere og produktion. Dette gør dem i stand til at yde grundig teknisk og videnskabelig support for hver og én af vores mange kunder.

Vil du vide mere?

Vi du have del i et af verdens stærkeste avlsprogrammer? Lad os hjælpe dig med at optimere din forretning. Vi sidder klar.

Kontakt os her

Nyheder

Du finder de seneste nyheder fra Danish Genetics her.

Se nyheder