Avlsprogram i verdensklasse

Stærkt og eksemplarisk avlsprogram med hurtig avlsfremgang
100 års erfaring, den nyeste teknologi og verdens førende genetikeksperter. Det er kombinationen, der gør vores avlsprogram til et af de stærkeste i verden. Med vores solide erfaring sætter vi en ny dagsorden for vores avlsdyrs genetiske udvikling i samarbejde med førende genetikere hos Roslin Technologies. Det betyder konkret, at vi opretholder og fremmer vores avlsdyrs genetiske værdi og går forrest i udviklingen af en hurtigere avlsfremgang.Grise med stort økonomisk udbytte
Vi har i Danish Genetics fremavlet nogle af verdens mest produktionsøkonomiske grise med imponerende produktionskapacitet. For eksempel får vores søer et højt antal levendefødte grise, som præsterer stor tilvækst med et lavt foderforbrug og en god kødprocent. Betydningsfulde egenskaber, der giver et større økonomisk udbytte for svineproducenter verden over.

Vores avlsmål og avlsprogram er til for at optimere hver enkelt landsmands forretning og skabe mest muligt profit for svineproduktionen. Krav, lovgivning og behov skifter. Vores program følger med.

Avlsmål

Avlsprogram med maksimeret profit
Vores succesfulde avlsprogram er et resultat af skarpe avlsmål og fornuftig udformning. Konstant fremgang i avlsmålene er vores ambition. Afsættet for fremgang er vores store genetiske population og de egenskaber, vi hidtil har avlet efter. Heriblandt tilvækst, foderudnyttelse, levendefødte, kødprocent, holdbarhed og styrke. Det sikrer maksimeret profit for vores kunder og deres svineproduktioner.

Løbende tilpasning af avlsmål
I Danish Genetics følger vi med tiden og udviklingen. Vi analyserer løbende vores avlsdata og sætter dem op mod relevante markedsanalyser. På den måde kan vi afgøre, om der er behov for at tilpasse avlsmålene fremadrettet eller tilføje helt nye. For at opnå de bedste resultater fastlægger vi avlsmålene individuelt for hver enkelt af vores tre danske racer: Landrace, Yorkshire og Duroc.

I samråd med vores trofaste samarbejdspartner Roslin Technologies gennemgår vi løbende egenskaberne og avlsmålene i vores omfattende udviklingsarbejde. Med afsæt i den højteknologiske sparring er vi i tæt dialog med vores kunder i stand til at afgøre, hvilke nye egenskaber, der vil skabe avlsfremgang med størst økonomisk afkast.

For dig, der ønsker at avle efter de fastsatte avlsmål, tilbyder vi et ugentligt avlsdyrsindeks. Læs mere her

Sundhed

Det eneste PRRS-negative avlsprogram i Danmark
Vi ved, at dyr med en god sundhed er afgørende for optimal produktion og avl. Derfor tager vi vores ansvar meget alvorligt og bestræber os konstant på at være på forkant med smittebeskyttelsen for dyrenes, kundernes og vores egen skyld.

Vi er ambitiøse og går forrest for større sundhed og sæd fra PRRS-negative orner. Vi har, som det eneste danske avlsselskab, et krav om et PRRS-negativt avls- og tilhørende KS-program. Det betyder, at alle vores besætninger er PRRS-negative. Supplerende kommer ornerne på vores KS-stationer fra PRRS-negative avlsbesætninger og testes via blodprøver, inden de bliver indsat på stationerne.

Sundhedsstatus kontrolleres af faglige eksperter
Alle besætninger under Danish Genetics er godkendte SPF SUS-besætninger, som indgår i det unikke danske sundhedsprogram SPF SUS.

Det danske SPF SUS-system blev etableret i 1971 og er et af verdens mest enestående sundhedssystemer. Systemet er bygget op omkring faste regler for smittebeskyttelse, sundhedskontrol og transport af svin.

SPF SUS kontrollerer sundhedsstatussen på alle danske besætninger, som tilses af en dyrlæge mindst én gang om måneden. Efterfølgende gøres sundhedsdeklarationerne på alle danske besætninger tilgængelige.
Vores høje sundhedsstatus er underbygget af faglige eksperter, og vores kunder er sikret en dokumenteret sundhedsdeklaration ved køb af sæd eller avlsdyr fra Danish Genetics.

Omfattende smittebeskyttelsesprogram med ugentlig PCR-test
I Danish Genetics udfører vi et omfattende smittebeskyttelsesprogram for at øge sikkerheden for vores kunder, som køber Danish Genetics-sæd. Vi går ikke på kompromis med sundheden, og derfor udfører vi, som det første danske avlsselskab nogensinde, ugentlige PCR-test på vores KS-orner. PCR-testprogrammet kombinerer vi efterfølgende med normale blodprøvetests for at sikre vores kunder en højere smittebeskyttelse.

Vi tager det ekstra skridt for smittebeskyttelse
PCR er en test, som tester for selve virussen i steder for antistoffer. Det betyder, at en eventuel smitte kan opdages allerede få døgn efter, at infektionen er opstået. Afkodningen kan ske tidligt, fordi man ikke skal afvente antistofdannelsen, som oftest tager 10-14 dage.

PCR-testen kombineres med en ELISA-test. ELISA-testen tester for antistoffer og giver et omfattende billede af en eventuel infektion. Vores tests udgør et stærkt og nødvendigt overvågningssystem for diverse sygdomme. Ved at kombinere flere testmetoder har vi indsigt i sundheden i vores KS-program og kan tilbyde vores kunder en betydelig høj smittebeskyttelse.

Vil du vide mere?

Vi du have del i et af verdens stærkeste avlsprogrammer? Lad os hjælpe dig med at optimere din forretning. Vi sidder klar.

Kontakt os her

Nyheder

Du finder de seneste nyheder fra Danish Genetics her.

Se nyheder