AI og kameraer forbedrer dyrevelfærd i griseproduktion

Af Søren Brun Faarbæk - onsdag den 3. juli 2024

Kunstig intelligens og kamerateknologi skal optimere dyrevelfærd og søers benstyrke indenfor griseavl.

Robust DG YY

Danish Genetics er i samarbejde med Teknologisk Institut og Aarhus Universitet ved at udvikle en ny teknologi til at forbedre dyrevelfærden og styrken hos søer gennem avanceret kamerateknologi og kunstig intelligens.

Projektet vil revolutionere avlsvurderingen ved at erstatte manuelle vurderinger med objektive målinger gennem kontinuerlig kameraovervågning og AI-algoritmer. Dette vil muliggøre præcis identifikation af de mest robuste avlssøer, hvilket vil forbedre søernes holdbarhed og levetid.

"Ved at automatisere vurderingen af søernes egenskaber kan vi øge robustheden og sikre en mere bæredygtig griseproduktion," siger Søren Balder Bendtsen, genetisk chef hos Danish Genetics.

Dette initiativ er en del af Danish Genetics' overordnede strategi om at forbedre sundheden og trivsel hos søer. Ved at fokusere på robusthed og benstyrke, understøtter vi vores mål om at levere verdens mest bæredygtige og velfungerende avlsdyr.

Projektet DiGiSOW forventes at redde 20.000 søer og 312.000 pattegrise årligt og vil bringe betydelige økonomiske fordele til producenterne.

 

Læs mere her:
https://www.teknologisk.dk/ydelser/46129

Kontakter:

  • Søren Balder Bendtsen, Chef for Genetisk team, Danish Pig Genetics, mobil: 8140 2613, mail: sbb@danishgenetics.dk
  • Claus Hansen, Seniorkonsulent, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2463, mail: clha@teknologisk.dk
  • Grum Gebreyesus, Tenure Track adjunkt, Aarhus Universitet, mobil: 2234 7073, mail: grum.gebreyesus@qgg.au.dk