Danish Pig Genetics styrker bestyrelsen

Af Danish Genetics - torsdag den 26. november 2020

For at styrke bestyrelsen har Danish Pig Genetics P/S på en ekstraordinær generalforsamling valgt Steen Agerbo Bødtker og Jytte Rosenmaj ind i bestyrelsen som eksterne bestyrelsesmedlemmer. Tidligere bestyrelsesformand Mads Kring er klar til at videregive stafetten på formandsposten.

Danish_Genetics

Generalforsamling den 23. november 2020

På en ekstraordinær generalforsamling den 23. november 2020 er to nye eksterne medlemmer valgt ind i bestyrelsen hos Danish Pig Genetics P/S. Det drejer sig om Jytte Rosenmaj og Steen Agerbo Bødtker, som begge har både strategiske og internationale erfaringer fra direktørstillinger og bestyrelsesarbejde. Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Steen Agerbo Bødtker som formand og Mads Kring som næstformand. Og den udvikling kommer ifølge den tidligere formand og nyvalgte næstformand på det helt rette tidspunkt.

”Vi er meget stolte over at kunne præsentere den ny konstituerede bestyrelse. Vi var fået skabt et utroligt stærkt fundament i DG både genetisk og kommercielt. Det er derfor helt naturligt, at tiden er inde til at styrke bestyrelsen i DG med stærke eksterne kompetencer, og at formandsposten trygt bliver givet videre på baggrund af en række stærke resultater til Steen Bødtker som eksternt bestyrelsesmedlem,” udtaler næstformand, Mads Kring.

Også den nye bestyrelsesformand ser frem til opgaven.

”Jeg er utroligt stolt og taknemmelig over at få lov til at overtage posten som bestyrelsesformand for Danish Pig Genetics. Det er en stor tillidserklæring, og jeg vil gerne takke bestyrelsen, partnere og Mads for tilliden. Jeg ser frem til, at vi sammen kan bygge videre på den succes, som Danish Pig Genetics har skabt indtil nu,” fortæller Steen Agerbo Bødtker.

Erfarne medlemmer

Både Steen og Jytte er erfarne aktører, hvor de inden for forskellige brancher har opnået både strategisk og international erfaring.

Steen Agerbo Bødtker er til daglig CEO i industrivirksomheden DAFA. Gennem sit virke har Steen opnået stor erfaring i at lede internationale virksomheder med datterselskaber i udlandet samt bestyrelseserfaring gennem mange års bestyrelsesarbejde som både formand og bestyrelsesmedlem. Jytte Rosenmaj er som stifter og medejer af Idavang et kendt ansigt i svinebranchen. Jytte sidder derudover som formand for henholdsvis Danish Farmers Abroad og som bestyrelsesmedlem hos Premium Pork International A/S i Rumænien, der har svineproduktion med ca. 20.000 søer.

Avlsselskab med store ambitioner

Danish Pig Genetics har siden begyndelsen udvist en målrettet vision for virksomheden. Gennem en række banebrydende forskningsprojekter samt massiv vækst gennem det seneste år, har avlsselskabet givet udtryk for store ambitioner.

”’Handlekraft’ og ’nytænkning’ har fra starten været definerende for Danish Pig Genetics. Vi har store ambitioner, og vi ønsker med Danish Pig Genetics at nå nye højder og gå forrest i branchen inden for udvikling og salg af svinegenetik. Alt sammen for at sikre, at svineproducenter I Danmark og udlandet opnår de bedste produktionsresultater med vores Danish Genetics-genetik. Derfor er jeg også overbevist om, at vores fornyelse af bestyrelsen med Steen Bødtker og Jytte Rosenmaj vil bidrage rigtig positivt til Danish Pig Genetics kraftige udvikling,” afslutter Mads Kring.