Slagtekvalitet

Slagtekvalitet

Høj slagtekvalitet er afgørende for godt slutprodukt.

Avlsmål for Slagtekvalitet

Danish Genetics sikrer en høj slagtekvalitet gennem selektion for lav rygspæktykkelse ved en specifik kropsvægt. Tykkelsen af rygspæk er negativt korelleret med dyrets kødprocent. Direkte selektion for en lavere rygspæktykkelse vil øge det genetiske fremskridt for flere dyr med en høj kødkvalitet sammenlignet med selektion for kødprocent.

 

 

Danish Genetics’ dyr er ikke bærere af halothan-genet. Dette betyder, at dyrene er mindre sensitive overfor stress og producerer kød af høj kvalitet. Fjernelsen af halothan-genet har resulteret i, at pH har en mindsket indflydelse på produktionsudbyttet, og at kødet har et langsommere fald i pH og derved et lavere dryptab, da pH og dryptab er korreleret. Dette resulterer i kød af høj kvalitet.

Læs om hele vores avlsprogram